Service

 
Openingstijden: 
alleen op afspraak.
 

APK

Uw APK.
Sinds 1 januari 2008 is er een nieuwe regeling voor APK. Het aantal keren dat u uw auto moet laten keuren is per 1 januari 2008 veranderd. 

Afhankelijk van de datum dat uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten, moet u uw auto laten keuren vanaf het derde of vierde jaar. Na de eerste keuring, moet u in de volgende periode van vier jaar, uw auto één keer per twee jaar laten keuren. Na acht jaar weggebruik moet u uw auto elk jaar laten keuren.

Voor wie?
De nieuwe APK geldt voor personenauto’s en lichte bestelauto’s die op benzine rijden en die een bouwjaar hebben vanaf 2005. Voor auto's die op diesel of LPG rijden blijft de huidige frequentie gehandhaafd, dus een keer na drie jaar en daarna elk jaar. Voor oudere auto’s verandert er niets of is er helemaal geen APK-plicht.

Klik op onderstaande link om te controleren wanneer uw auto APK gekeurd moet worden.

Klik hier voor uw A.P.K. datum.

 

 Banner-JCF-120x240px2.gif  12952900.gif

APK Benzinemotoren incl viergasmeting, verplichte remmentest en afmelden RDW slechts € 39,50,-
APK Dieselmotoren incl roetmeting, verplichte remmentest en afmelden RDW slechts € 59,50,-

FAQ -
Meest gestelde vragen over APK.
Waaruit bestaat een APK en wat wordt er gecontroleerd?
De keurmeester let o.a. op de volgende onderdelen:Verkeersveiligheidkeuring: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
Milieumeting: bij dieselmotoren is het een roetmeting, voor benzinemotoren een 4gasmeting.
Registratie en afmelden: voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en gebruikte brandstof.
neer uw auto in orde is bevonden, dient de keurmeester dit te administreren en te melden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.
noemen we 'afmelden'. Is onderhoud noodzakelijk bij een APK goedgekeurde auto?
in Europa wettelijk verplichte keuring is een momentopname en geeft geen garantie dat uw Volkswagen geen onderhoud nodig heeft.APK zegt bijvoorbeeld niets over de kwaliteit van de motorolie of levensduur van bepaalde onderdelen. Regelmatige controle en onderhoud blijft dus belangrijk! Let op: het keuringsbewijs dat u ontvangt dient u ten alle tijden in de auto te bewaren. Anders riskeert u een boete.Wat is een roet- of 4-gasmeting?Roetmeting
De meting vindt plaats met behulp van de vrije acceleratietest. Bij de acceleratietest wordt de auto driemaal plankgas belast tot het maximale toerental is bereikt. Dit maximum toerental wordt twee seconden vastgehouden. Omdat de auto onbelast wordt getest, hoeft deze tijdens de test slechts een beperkt vermogen te leveren. De motor wordt dus niet ‘mishandeld’ zoals wel eens wordt gedacht.4-gasmeting
Met behulp van een tester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.Als uw auto wordt afgekeurd?
Dan dienen de punten waarop de auto is afgekeurd gerepareerd/vervangen te worden en vervolgens wordt uw auto opnieuw gekeurd.

apk_3.jpg rdw_erkend_bedrijf.jpg